GOEDBETERBEEST - GRATIS ADVIES

GoedBeterBeest – gratis advies

Via Natura werkt samen met GoedBeterBeest, één keer per maand komt Ingrid Mus-Huijsman gratis advies geven. We werken niet op afspraak. Het voordeel daarvan is dat je (samen met je hond) kan binnen wandelen. Het kan wel zijn dat je dan even moet wachten.


Ingrid Mus-Huijsman van GoedBeterBeest biedt begeleiding bij dieren met gedragsproblemen of lichamelijke problemen. Zij leert je hoe je zélf je huisdier kunt helpen om beter in zijn vel te komen.
Als Tellington TTouch practitioner streeft zij naar het verbeteren van de fysieke, mentale en emotionele balans van ieder dier. De samenwerking, de gezondheid en het gedrag worden op een positieve manier beïnvloed. Het dier krijgt meer rust en zelfvertrouwen waardoor er een nog hechtere band tussen mens en dier kan ontstaan. De gebruikte technieken zijn eenvoudig aan te leren, zelfs door kinderen, en bieden een waardevolle aanvulling voor iedereen in de omgang met zijn of haar huisdier.

Iedere 4e woensdagmiddag van de maand is Ingrid tussen 14:00 uur en 16:00 uur bij Via Natura in Beekbergen en kun je bij haar terecht met je huisdier en alle vragen die je hebt.

De data (en thema's) dat Ingrid van GoedBeterBeest aanwezig is:
24 januari stress
28 februari senioren 
28 maart onzekerheid
25 april pups en pubers
"Mand, voer, speeltjes, halsband of tuig, riem, alles heb je in huis gehaald zodat je nieuwe je nieuwe pup zich helemaal welkom voelt. Blij pak je de riem om te gaan wandelen. Maar wat blijkt, je pup rent weg of duikt ineen zodra je hem de halsband om wilt doen, hij bijt de hele tijd in de riem, of gaat steeds zitten en wil niet met je meelopen. Dat gaat niet zoals je het je had voorgesteld. We zijn snel geneigd om in zulke situaties te denken dat de pup stout of eigenwijs is. Maar eigenlijk heeft hij het alleen maar moeilijk. Hij weet niet wat hij moet verwachten, hij begrijpt nog niet wat de bedoeling is, het voelt raar om iets om zijn nek of lijfje te hebben en zijn bewegingsvrijheid is ineens enorm beperkt. Door je pup stap voor stap te laten ervaren wat er gaat gebeuren, door rustig de tijd te nemen, door rekening te houden met zijn tempo leert je pup dat jij te vertrouwen bent, zelfs als je iets van hem wilt dat hij in eerste instantie misschien wat spannend vindt.

Na een paar maanden zijn al die stoute puppenstreken eindelijk voorbij, wat is het een braverd geworden! Totdat… de puberteit begint. Opeens lijkt hij alles wat hij geleerd heeft weer vergeten te zijn. Hij luistert niet meer, tijdens de wandelingen heeft hij ineens over van alles en nog wat een mening, en het vertrouwen dat je angstige pup had opgebouwd lijkt weer helemaal te zijn verdwenen. Niet zo gek met al die hormonen die door zijn lijf gieren. Maar ook het feit dat hij in korte tijd snel gegroeid is, niet meer zo goed weet waar zijn lijf begint en ophoudt, zijn balans ineens helemaal veranderd is en zijn poten slungelig lang zijn geworden, maakt dat hij minder stabiel is. Gelukkig kun je een boel doen om je puber te ondersteunen om weer meer lichaamsbesef te krijgen, hem te helpen zijn balans te hervinden en hem te helpen om af en toe weer wat te kalmeren.
 
Zowel ondeugende pups als wervelende pubers kun je door middels van rustgevende TTouches, lichaamsbandages en geconcentreerd grondwerk enorm ondersteunen om op te groeien tot stabiele en zelfverzekerde honden. Weten hoe? Kom woensdag 25 april tussen 14:00 uur en 16:00 uur naar Via Natura en laat je door Ingrid informeren."23 mei herplaatsers
27 juni vakantiestress
25 juli verlatingsangst
22 augustus pijn
26 september uitvallen aan de riem
24 oktober angst
28 november vuurwerkangst
28 december (= vrijdag) last minute vuurwerkangst

Uiteraard ben je ook met vragen die niet binnen het thema vallen van harte welkom!
Binnenkort zijn hier de nieuwste producten te vinden. 

Nieuwsbrief

Gratis onze nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan aan: Aanmelden

Navigatie