GOEDBETERBEEST - GRATIS ADVIES

GoedBeterBeest – gratis advies

Via Natura werkt samen met GoedBeterBeest, één keer per maand komt Ingrid Mus-Huijsman gratis advies geven. 


Ingrid Mus-Huijsman van GoedBeterBeest biedt begeleiding bij dieren met gedragsproblemen of lichamelijke problemen. Zij leert je hoe je zélf je huisdier kunt helpen om beter in zijn vel te komen.
Als Tellington TTouch practitioner streeft zij naar het verbeteren van de fysieke, mentale en emotionele balans van ieder dier. De samenwerking, de gezondheid en het gedrag worden op een positieve manier beïnvloed. Het dier krijgt meer rust en zelfvertrouwen waardoor er een nog hechtere band tussen mens en dier kan ontstaan. De gebruikte technieken zijn eenvoudig aan te leren, zelfs door kinderen, en bieden een waardevolle aanvulling voor iedereen in de omgang met zijn of haar huisdier.

Iedere 4e woensdagmiddag van de maand is Ingrid tussen 14:00 uur en 16:00 uur bij Via Natura in Beekbergen en kun je bij haar terecht met je huisdier en alle vragen die je hebt.

De data (en thema's) dat Ingrid van GoedBeterBeest aanwezig is:

23 mei herplaatsers   We hebben besloten om niet meer alleen met een inloopspreekuur te gaan werken. Dit omdat het soms zo druk is dat de wachttijd te hoog oploopt. Daarom hebben we besloten van 14.00-15.00 uur op afspraak te werken en van 15.00-16.00 uur een inloopspreekuur te houden.
Wil je op afspraak komen bij Ingrid? Bel dan met Via Natura: 055 8430743

“Herplaatsers
 Een pup past zich vaak heel makkelijk aan zijn nieuwe leventje aan als hij het nest verlaat en bij zijn nieuwe familie in huis komt. Maar voor een zogenoemde herplaatser uit binnen- of buitenland kan dit soms wat lastiger zijn. De (jong)volwassen hond heeft vaak al het een en ander meegemaakt: een of meerdere baasjes gehad, op straat geleefd, afscheid moeten nemen, in het asiel gezeten, honger geleden, in beslag genomen of misschien zelfs mishandeld. Wanneer zo’n hond een nieuw onderkomen vindt en liefdevol wordt opgevangen, voelt de hond zich helaas niet altijd meteen picobello. Aaien kan lastig zijn, aanlijnen een strijd, rustig in huis verblijven onmogelijk, of wandelen een grote uitdaging.
 
Angst, verdriet, stress, honger, en veranderingen laten allemaal sporen na. De opgelopen trauma’s worden opgeslagen en zetten zich vast in het lichaam. En zelfs al zijn de erbarmelijke omstandigheden voorbij, dan nog kunnen ze een negatieve impact hebben op het welzijn en het functioneren van de hond. Die vastgezette spanning verdwijnt meestal niet vanzelf.
 
Bij honden “met een rugzakje” is het belangrijk dat je geduld hebt en niet teveel van ze vraagt. Zeker in het begin, maar mogelijk ook in de rest van hun leven. Vaak zijn deze honden lichamelijk en/of geestelijk erg gespannen. Herken je dit bij jouw hond en wil je weten wat jij er zelf aan kunt doen om je hond te helpen die spanning los te laten? Of ben je benieuwd hoe je snel een goede band gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen met je - nu nog wat afstandelijke - herplaatser opbouwt?
 
Kom dan woensdag 23 mei tussen 14:00 uur en 16:00 naar de winkel. Ingrid Mus-Huijsman van GoedBeterBeest beantwoordt al je vragen over herplaatsers, geeft je tips en denkt met je mee bij de eventuele problemen waar je tegenaan loopt.“

22 augustus pijn
28 september van 15.00 - 17.00
24 oktober angst
28 november vuurwerkangst
28 december (= vrijdag) last minute vuurwerkangst

Uiteraard ben je ook met vragen die niet binnen het thema vallen van harte welkom!
Binnenkort zijn hier de nieuwste producten te vinden. 

Nieuwsbrief

Gratis onze nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan aan: Aanmelden

Navigatie