KATTENACADEMIE - GRATIS VACHTADVIES

Via Natura werkt samen met de Katten Academie. 
De Katten Academie heeft drie pijlers: educatie, gedragsadvies en een trimsalon.
Bij Via Natura komt maandelijks een kattentrimster (zij stelt zich hieronder voor) en een kattengedragskundige (zie deze pagina), om je gratis van (vacht)advies te voorzien.

Tijdens dit spreekuur kan je terecht met alle vragen rondom de vacht van je kat(ten). We werken hiervoor op afspraak. Neem hiervoor contact op met ons, telefonisch 055-8430743 of per mail.

Celina van de Katten Academie is bij Via Natura aanwezig op:

Er zijn nog geen nieuwe data bekend.

"Hallo! Mijn naam is Celina Willemsen, ik ben kattenoppas bij mijn eigen bedrijfje CATvisor en kattentrimster bij de Kattensalon. Daarnaast volg ik de opleiding tot Feline Gedragstherapeut op de Katten Academie, waar ik ook werk als assistente. Mijn vrije dagen spendeer ik ook het liefst tussen de katten, namelijk als vrijwilliger bij Stichting Kattendorp Harfsen. Thuis heb ik twee kattenvriendjes: Karel en Lizzy.  Samen met mijn collega Pauline zal ik eens in de maand aanwezig zijn bij Via Natura om adviezen te geven en vragen te beantwoorden over de vachtverzorging van uw kat. Het is ook mogelijk om samen met uw kat langs te komen zodat ik zijn of haar vacht kan bekijken en u tips op maat kan geven!"

"De Kattensalon is een trimsalon voor alle katten, ongeacht welk karakter of soort vacht. Iedere kat heeft zijn eigen persoonlijke verzorging op maat nodig.
In De Kattensalon kunnen alle typen vachten ontwold en/of geschoren worden zonder narcose. In zeer uitzonderlijke gevallen is een kat niet te behandelen zonder narcose. Dan zullen wij in overleg met uw dierenarts een oplossing zoeken. Voor de vervolgbehandelingen kunnen wij tevens als kattengedragstherapeut een training inzetten. Het resultaat hiervan maakt trimmen zonder narcose in de toekomst mogelijk.
Er zijn meerdere redenen om uw kat naar De Kattensalon te brengen voor vachtverzorging. Een kat met overgewicht kan door de extra kilo’s minder goed bepaalde gebieden van zijn vacht bereiken (buik en achterhand). Ook voor oudere katten wordt vachtverzorging met de jaren lastiger. Veel senior katten krijgen last van artrose wat ze beperkt in de vachtverzorging, simpelweg omdat het pijn doet. Op de lange termijn zorgt dit voor klitten of zelfs vervilting van de vacht. Dit laatste is voor uw kat zeer pijnlijk. Door vervilting krijgt de huid onvoldoende zuurstof en kunnen er onder andere huidontstekingen ontstaan. Een aantal keer per jaar trimmen, voorkomt deze problemen. U zult merken dat uw kat beter in zijn vel zit." http://dekattensalon.nl/ 

Binnenkort zijn hier de nieuwste producten te vinden. 

Nieuwsbrief

Gratis onze nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan aan: Aanmelden

Navigatie