Over Via Natura

Via Natura, gespecialiseerd in hond en kat 

Winnaar ‘beste dierenspeciaalzaak 2017’ – genomineerd 2019

Onze doelstelling is om door middel van natuurlijke voeding en gezondheidsproducten (huis)dieren hun gezondheid te behouden en te bevorderen. Onze service is hier dan ook op gericht.
Veel klanten hebben specifieke hulp nodig. Wij werken graag individueel en op maat. Onze hoge mate van vakkennis in combinatie met de individuele hulp maakt Via Natura uniek.

De Corona maatregelen die we hebben getroffen lees je hier.

Via Natura team
Vanaf 2007 zijn wij hét adres voor natuurlijke rauwe vlees voeding en snacks voor dieren met maag-darmklachten, huidklachten, (voedsel)allergieën of intoleranties. Het team dat dagelijks in de weer is om alle klanten te helpen bestaat uit Roos, Linda, Siebren, Hilde, Dagmar en Ewald. Mochten onze mogelijkheden niet toereikend genoeg zijn dan werken wij nauw samen met specialisten die wij kunnen inschakelen. Denk hierbij aan een dierenarts, gedragstherapeut, TTouch practitioner, trimster, osteopaat en fysiotherapeut. Meer over onze samenwerkingen vind je hier.

Assortiment en voorraad
Wij streven er naar een ruim assortiment te kunnen bieden dat past binnen onze doelstelling.
Wil je een product bestellen dat wij niet voorradig hebben? Of wil je meer bestellen van een product voorradig is? Stuur ons dan een mail, we krijgen meerdere keren per week voorraad aangeleverd en kunnen vaak snel je product leveren.

Staffel- en grootverbruiksprijzen
Wij hebben speciale staffelprijzen voor o.a. onze diepvriesproducten. Sommige hiervan zullen op deze website vermeld zijn. Mocht u in aanmerking willen komen voor de kortingsprijzen bij grotere afname, neem dan contact met ons op.

Niet tevreden of klachten
Gaat er iets mis met je bestelling of ben je niet tevreden, neem dan contact met ons op. We zullen altijd in overleg zoeken naar een oplossing. Meer informatie over bestellen en retourneren vind je hier.

Klantreacties en reviews
Ben je erg tevreden over een product of over onze service. Wij vinden het erg fijn om dit te horen. Op deze website kun je producten reviewen. Ook kun je ons een bericht sturen via Facebook of anders via e-mail. Een review op google waarderen we zeer!

Lees hier meer over persoonlijke ervaringen van onze klanten.

 
Via Natura stelt zich voor in dit filmpje.
Wij zijn genomineerd voor de DSZ Award 2019! 
In oktober 2019 is er een artikel verschenen over Via Natura bij MKB-Nederland - Toegankelijkheid


N.B.: het is wettelijk geregeld dat alleen een dierenarts (diergeneeskundige) een medische diagnose mag stellen (en een medische behandeling mag geven). Wij geven derhalve uitsluitend advies over hoe je de gezondheid van jouw huisdier kunt optimaliseren met natuurlijke middelen en op basis van natuurlijke geneeswijzen.


De openingstijden van onze winkel te Beekbergen (bij Apeldoorn) zijn:

 
Dag Openingstijden
Maandag 13.00 tot 17.30 uur
Dinsdag 08.30 tot 17.30 uur
Woensdag 08.30 tot 17.30 uur
Donderdag 08.30 tot 17.30 uur
Vrijdag 08.30 tot 17.30 uur
Zaterdag 08.30 tot 16.00 uur
Zondag Gesloten

Dorpstraat 40
7361 AV  Beekbergen 
055 - 843 0743
info@via-natura.nl
ons contactformulier 
Makkelijk dichtbij en gratis parkeren

Facebook: Via Natura
Instagram: Via Natura

KvK: 71968016
IBAN: NL38RABO0128509627
BTW: NL 825 725 252 B01

Van deze website mag niets gekopieerd worden zonder toestemming van Via Natura.

Het Team van Via Natura stelt zich graag aan jou voor: 


Ons team voedingsdeskundigen: van links naar rechts: Hilde, Dagmar, Roos, Tessa, Linda en Siebren. 

 

Roos
Ik ben Roos en ik woon samen met mijn dochter Emmalynn en zoon Daniël. Bij ons gezin horen Quinn de powderpuff (geb. 2011), Karma (geb. 2017) en Doortje (geb. 2018) de huis-tuin-keuken poezen.  
Als kind had ik al veel dieren om mij heen, toch koos ik voor een opleiding en werk tot doktersassistente. Mijn interesse in medische kennis en natuurgeneeskunde kregen een vervolg in diverse cursussen en opleidingen in de natuurgeneeskunde en homeopathie. De ommekeer naar dierenvoeding ontstond toen labrador Sam (2004-2019) in mijn leven kwam. Sam’s ziektebeeld gaf aanleiding tot het verdiepen in natuurlijke en gezonde voeding en met ongelofelijk resultaat! Graag wilde ik dit succes uitdragen en delen met anderen. Zo werd in 2006 Via Natura Natuurvoeders opgericht vanuit huis. Uitbreiding werd noodzakelijk en in 2012 werd de karakteristieke winkel in Beekbergen geopend aan de Arnhemseweg. Na enkele jaren werd het duidelijk dat we zo hard groeiden dat we met onze collega's de winkel uitgroeide. Sinds eind november 2016 is Via Natura, gespecialiseerd in hond en kat gevestigd aan de Dorpstraat 40, naast de IJstijd. Met passie en enthousiasme run ik Via Natura. Gelukkig doe ik dat niet alleen, we hebben inmiddels een fantastisch team met medewerkers.
Mijn persoonlijke specialisme ligt vooral op het gebied van voedselallergieën en -intoleranties en diepere ziektebeelden. Samen met de eigenaar op zoek gaan naar de juiste voedselcombinatie voor het specifieke dier. Dus echt maatwerk. Eind 2018 ben ik een aantal opleidingen gestart om mij nog meer te kunnen specialiseren in honden en katten, voeding en ziektebeelden. 
Lees hier de blog van NML Health over het favoriete Puur product van Roos.

Linda
Ik ben Linda en woon samen met mijn man Jeroen in Apeldoorn. Ons huishouden bestaat verder uit twee honden: Diego en Dexter ''vader & zoon'' Australian Shepherds. Ook lopen er 2 koppels konijnen rond. Ik wist al vroeg dat ik ‘’later als ik groot ben’’ met dieren wilde werken. Dieren hebben altijd een belangrijk deel in mijn leven gespeeld. Dus na de Mavo ben ik naar een MBO-opleiding in Barneveld gegaan. Daar heb ik de 4-jarige opleiding Bedrijfsleider, Beheerder, Dierverzorging gevolgd. Een te gekke tijd, naast de gewone lessen Engels, wiskunde, enz. kregen we ook veel lessen op de naastgelegen praktijkschool. Dus elke week kregen we dierenles, we hadden het vak konijn, het vak hond en naast een boek vol informatie kregen we ook het desbetreffende dier voor onze neus. Super leuk en ook enorm leerzaam. Ik werkte al vanaf mijn 15e parttime in een dierenwinkel en wist meteen dat het ook leuk is om de baasjes van die dieren een goede voorlichting te geven over de voeding en verzorging van hun geliefde huisdier.

Tijdens mijn stages heb ik nog meer ervaring opgedaan, o.a. in een konijnenasiel die de keerzijde van de makkelijke verkoop van konijnen in een dierenwinkel liet zien. Dankzij deze stage, heb ik wel super veel geleerd van konijnen en is mijn liefde voor deze dieren nog meer aangewakkerd, ze zijn echt super slim. Toch kwam mijn interesse voor voeding steeds meer boven drijven, ook door ervaringen tijdens mijn werk, stages en lessen op school. Voeding is een zeer belangrijk onderdeel in een gezond dierenleven. Ik ben mij hier steeds meer in gaan verdiepen en heb heel wat verpakkingen van voeding binnenste buiten gekeerd, verder lezen dan de woorden die voorop een verpakking staan, het is veel belangrijker de tekst die achterop in de kleine lettertjes staat goed te lezen. Want de voedingsindustrie daar schort nogal wat aan in Nederland. Waarom voeren wij onze katten brokken waar maar 15% vlees in verwerkt zit, terwijl onze huistijger toch echt een carnivoor oftewel vleeseter is. Geen wonder dat hier op de lange- of korte termijn problemen van komen. 

Naast mijn werk, ben ik in mijn vrije tijd ook veel met honden bezig, natuurlijk onze eigen honden die lekker bezig gehouden moeten worden, maar ook geef ik les bij hondenschool TwoGether. Hier verzorg ik lessen in Hoopers. Deze leuke hondensport beoefen ik ook samen met mijn honden en we lopen regelmatig wedstrijden. Belangrijk voor mij is wel het motto: ''Meedoen en samen plezier hebben is belangrijker dan winnen!''

Ik hoop u eens in de winkel te mogen ontmoeten! 

Siebren
Sinds maart 2015 werk ik met veel plezier bij Via Natura. Ik word blij van het, samen met de eigenaar, uitzoeken van het perfecte voer voor elk huisdier.
Thuis heb ik een kat genaamd Knorretje. Knor is een eigenwijze kat die weet wat hij wil: in de zoektocht naar het juiste voer heb ik verschillende soorten brok en vers vlees geprobeerd. Ik heb sinds een aantal jaren nu een combinatie van verschillende merken vers vlees, met af en toe als ik een dag of langer weg ben ook wat brokken. Om hem aan het verse vlees te krijgen was nog een redelijke uitdaging, want dit werd in het begin niet als geschikte voeding gezien door hem. Met een hoop geduld (en af en toe slapeloze nachten van het gemiauw 😉) is het uiteindelijk via blikvoer gelukt hem te overtuigen dat het toch echt het beste voor hem is. Eind goed, al goed zou ik zeggen.
Mijn moeder heeft Lizzy de Mini Australian Shepherd in huis, voor wie ik natuurlijk al het lekkers meeneem vanuit de winkel. Lizzy heeft een aantal jaren bij mij gewoond, maar heeft nu een heerlijk plekje gevonden waar ze alle aandacht van de wereld krijgt, en we gaan nog geregeld samen naar het bos om even lekker uit te waaien.
Wie weet tot ziens in de winkel!

Hilde
Mijn naam is Hilde en ik heb samen met mijn vriend drie honden. Grote poedel Elmo en border collies Bandhu en Halo. Naast het maken van lange wandelingen, zijn we dol op hersenwerken en hondenpuzzels. Samenwerken en leuke dingen ondernemen met mijn honden vind ik fantastisch! Elmo, Bandhu en Halo gelukkig ook ;-) Daarnaast heb ik ontzettend brede interesses binnen de dieren. Of het nou over gedrag, training, voeding, verzorging of weer iets heel anders gaat: ik vind het al snel interessant. Vandaar dat de keuze voor mijn opleiding richting Dier en Gedrag al snel gemaakt was, een vierjarige studie die niet alleen op verzorging maar voornamelijk op gedrag en het ‘hoe en waarom’ daarvan in gaat. Na mijn studie heb ik ook nog een opleiding Kynologisch Instructeur gedaan. 

Sinds november 2015 werk ik met veel plezier bij Via Natura. Zelf leer ik ook nog iedere dag bij over onder andere voeding, gezondheid en huisdieren in het algemeen. Er is zoveel te lezen, te zien en te leren over onze geliefde huisdieren! Die kennis hoop ik in de winkel te kunnen delen en daar ook het belang van goede voeding, training, verzorging en kennis over te kunnen brengen, want ik ben er van overtuigd dat dat onderwerpen zijn waar vaak nog veel winst op te behalen valt. Als je goed voor je huisdier wil zorgen, denk ik dat je niet alleen maar moet kijken naar voeding, naar opvoeding, naar training of een ander specifiek punt. Het leuke is juist dat je vaak op alle vlakken winst kan behalen, waardoor je nóg beter voor je huisdier kan zorgen. Wil je daar meer over weten? Dan zie ik je graag bij Via Natura in Beekbergen! 

Dagmar
Sinds mei van 2019 mag ik mezelf tot het team van Via Natura rekenen! Ik ben hier met een omweg terechtgekomen.

Toen ik zes was, wilde ik graag dierenarts worden omdat ik graag met dieren omging. Later kwam ik erachter dat er meerdere beroepen zijn om met hen in contact te 

komen. 
Afgestudeerd als paraveterinair dierenartsassistent, kende ik vier merken honden- en kattenvoeding. Allemaal brokvoer, soms wat blikjes. Ik wist welke soort ik in kon zetten bij honden en katten met diabetes, overgewicht, nierproblemen, gevoelige darmen... Overal is een brok voor. Veel later kwam ik erachter dat deze brokken soms wel voor de helft uit granen of zetmelen bestaan. Dat eten honden en katten van nature bijna niet. Logisch dat ze dat moeilijk verteren. Ik kwam tot het besef dat we zoveel problemen en kwalen bij onze viervoeters kunnen voorkomen door ze kwaliteitsvoer te geven.
 
Bij mij thuis is het een gezellige boel met mijn hond Gaia, en mijn twee ratjes Aron en Brynn. Voor Gaia koop ik hondenpuzzels waarin je brokjes achter klepjes kunt verstoppen, maar de twee knagers bleken daar ook wel raad mee te weten. Sindsdien doen ze samen met de hond. Gaia is gek op de knabbelmixen van Via Natura, en de ratten hebben een grote voorliefde voor de knaagdiersnoepjes die we verkopen. Daarnaast krijgen ze veel verse groenten uit de keuken. Kieskeurig zijn ze niet; alles gaat als koek naar binnen! 
 
Het is belangrijk de behoeften van je dieren te begrijpen en daarop in te spelen, maar het is niet altijd makkelijk om te zien wat ze nodig hebben. Ik hoop dat ons team daarin veel voor u kan betekenen. Graag tot ziens! 

 

Nieuwsbrief

Gratis onze nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan aan: Aanmelden

Navigatie