Over Via Natura

Via Natura, gespecialiseerd in hond en kat  - WINNAAR DSZ AWARD 2017

Wij zijn genomineerd voor de DSZ Award 2019! 

In oktober 2019 is er een artikel verschenen over Via Natura bij MKB-Nederland - Toegankelijkheid

Natuurlijke voeding

Honden en katten zijn van nature vleeseters. Via Natura blijft zo dicht mogelijk bij de natuur. Wij bieden het grootste assortiment natuurlijke voeding met een hoog vleesgehalte. Zonder toevoegingen, dus geen onnatuurlijke conserveringsmiddelen, kleur- en smaakstoffen. Verkrijgbaar in de vormen rauw, blik en brok. Via Natura geeft jouw dier een natuurlijk voedingsadvies op maat. Ook bij bijzondere wensen zoals dieetvoeding. Het effect? Een glanzende vacht, verbeterde weerstand, toename van energie en een betere conditie.
Kortom, een gezond en fit dier.
 
Service en expertise
Wij hebben uitgebreide vakkennis van natuurlijke voeding en natuurlijke diergeneeswijzen.
Bovendien werkt Via Natura nauw samen met andere professionals. Denk bijvoorbeeld aan een hondengedragsspecialist, dierenarts en hondentrimmer. Daarom kun je bij ons altijd rekenen op een compleet advies. Speciaal voor jouw dier.
 
Uniek totaalassortiment
Via Natura heeft alles in huis voor de complete verzorging van hond en kat. Van mand tot voerbak tot speelgoed. Via Natura is ook een natuurlijke dierdrogist.
 
Contact
Dorpstraat 40, Beekbergen. Gratis parkeren
Tel. 055 – 843 0743
info@via-natura.nl 

Via Natura stelt zich voor in dit filmpje.

N.B.: het is wettelijk geregeld dat alleen een dierenarts (diergeneeskundige) een medische diagnose mag stellen (en een medische behandeling mag geven). Wij geven derhalve uitsluitend advies over hoe je de gezondheid van jouw huisdier kunt optimaliseren met natuurlijke middelen en op basis van natuurlijke geneeswijzen.


De openingstijden van onze winkel te Beekbergen (bij Apeldoorn) zijn:

 
Dag Openingstijden
Maandag 13.00 tot 17.30 uur
Dinsdag 08.30 tot 17.30 uur
Woensdag 08.30 tot 17.30 uur
Donderdag 08.30 tot 17.30 uur
Vrijdag 08.30 tot 20.00 uur
Zaterdag 08.30 tot 16.00 uur
Zondag Gesloten

Dorpstraat 40
7361 AV  Beekbergen 
055 - 843 0743
info@via-natura.nl
Makkelijk dichtbij en gratis parkeren

Facebook: Via Natura
Twitter: ViaNaturaRoos

KvK: 71968016
IBAN: NL38RABO0128509627
BTW: NL 825 725 252 B01

Van deze website mag niets gekopieerd worden zonder toestemming van Via Natura.
Ons team voedingsdeskundigen: van links naar rechts: Hilde, Dagmar, Roos, Tessa, Linda en Siebren. 

 

Roos
Ik ben Roos en ik woon samen met mijn dochter Emmalynn en zoon Daniël. Bij ons gezin horen Quinn de powderpuff (geb. 2011), Karma (geb. 2017) en Doortje (geb. 2018) de huis-tuin-keuken poezen.  
Als kind had ik al veel dieren om mij heen, toch koos ik voor een opleiding en werk tot doktersassistente. Mijn interesse in medische kennis en natuurgeneeskunde kregen een vervolg in diverse cursussen en opleidingen in de natuurgeneeskunde en homeopathie. De ommekeer naar dierenvoeding ontstond toen labrador Sam (2004-2019) in mijn leven kwam. Sam’s ziektebeeld gaf aanleiding tot het verdiepen in natuurlijke en gezonde voeding en met ongelofelijk resultaat! Graag wilde ik dit succes uitdragen en delen met anderen. Zo werd in 2006 Via Natura Natuurvoeders opgericht vanuit huis. Uitbreiding werd noodzakelijk en in 2012 werd de karakteristieke winkel in Beekbergen geopend aan de Arnhemseweg. Na enkele jaren werd het duidelijk dat we zo hard groeiden dat we met onze collega's de winkel uitgroeide. Sinds eind november 2016 is Via Natura, gespecialiseerd in hond en kat gevestigd aan de Dorpstraat 40, naast de IJstijd. Met passie en enthousiasme run ik Via Natura. Gelukkig doe ik dat niet alleen, we hebben inmiddels een fantastisch team met medewerkers.
Mijn persoonlijke specialisme ligt vooral op het gebied van voedselallergieën en -intoleranties en diepere ziektebeelden. Samen met de eigenaar op zoek gaan naar de juiste voedselcombinatie voor het specifieke dier. Dus echt maatwerk. Eind 2018 ben ik een aantal opleidingen gestart om mij nog meer te kunnen specialiseren in honden en katten, voeding en ziektebeelden. 
Lees hier de blog van NML Health over het favoriete Puur product van Roos.

Linda
Ik ben Linda en woon samen met mijn man Jeroen in Apeldoorn. Ons huishouden bestaat verder uit twee honden: Diego en Dexter ''vader & zoon'' Australian Shepherds. Ook lopen er 2 koppels konijnen rond. Ik wist al vroeg dat ik ‘’later als ik groot ben’’ met dieren wilde werken. Dieren hebben altijd een belangrijk deel in mijn leven gespeeld. Dus na de Mavo ben ik naar een MBO-opleiding in Barneveld gegaan. Daar heb ik de 4-jarige opleiding Bedrijfsleider, Beheerder, Dierverzorging gevolgd. Een te gekke tijd, naast de gewone lessen Engels, wiskunde, enz. kregen we ook veel lessen op de naastgelegen praktijkschool. Dus elke week kregen we dierenles, we hadden het vak konijn, het vak hond en naast een boek vol informatie kregen we ook het desbetreffende dier voor onze neus. Super leuk en ook enorm leerzaam. Ik werkte al vanaf mijn 15e parttime in een dierenwinkel en wist meteen dat het ook leuk is om de baasjes van die dieren een goede voorlichting te geven over de voeding en verzorging van hun geliefde huisdier.

Tijdens mijn stages heb ik nog meer ervaring opgedaan, o.a. in een konijnenasiel die de keerzijde van de makkelijke verkoop van konijnen in een dierenwinkel liet zien. Dankzij deze stage, heb ik wel super veel geleerd van konijnen en is mijn liefde voor deze dieren nog meer aangewakkerd, ze zijn echt super slim. Toch kwam mijn interesse voor voeding steeds meer boven drijven, ook door ervaringen tijdens mijn werk, stages en lessen op school. Voeding is een zeer belangrijk onderdeel in een gezond dierenleven. Ik ben mij hier steeds meer in gaan verdiepen en heb heel wat verpakkingen van voeding binnenste buiten gekeerd, verder lezen dan de woorden die voorop een verpakking staan, het is veel belangrijker de tekst die achterop in de kleine lettertjes staat goed te lezen. Want de voedingsindustrie daar schort nogal wat aan in Nederland. Waarom voeren wij onze katten brokken waar maar 15% vlees in verwerkt zit, terwijl onze huistijger toch echt een carnivoor oftewel vleeseter is. Geen wonder dat hier op de lange- of korte termijn problemen van komen. 

Naast mijn werk, ben ik in mijn vrije tijd ook veel met honden bezig, natuurlijk onze eigen honden die lekker bezig gehouden moeten worden, maar ook geef ik les bij hondenschool TwoGether. Hier verzorg ik lessen in Hoopers. Deze leuke hondensport beoefen ik ook samen met mijn honden en we lopen regelmatig wedstrijden. Belangrijk voor mij is wel het motto: ''Meedoen en samen plezier hebben is belangrijker dan winnen!''

Ik hoop u eens in de winkel te mogen ontmoeten! 

Siebren
Sinds maart 2015 werk ik met veel plezier bij Via Natura. Ik word blij van het, samen met de eigenaar, uitzoeken van het perfecte voer voor elk huisdier.
Thuis heb ik een kat genaamd Knorretje. Knor is een eigenwijze kat die weet wat hij wil: in de zoektocht naar het juiste voer heb ik verschillende soorten brok en vers vlees geprobeerd. Ik heb sinds een aantal jaren nu een combinatie van verschillende merken vers vlees, met af en toe als ik een dag of langer weg ben ook wat brokken. Om hem aan het verse vlees te krijgen was nog een redelijke uitdaging, want dit werd in het begin niet als geschikte voeding gezien door hem. Met een hoop geduld (en af en toe slapeloze nachten van het gemiauw 😉) is het uiteindelijk via blikvoer gelukt hem te overtuigen dat het toch echt het beste voor hem is. Eind goed, al goed zou ik zeggen.
Mijn moeder heeft Lizzy de Mini Australian Shepherd in huis, voor wie ik natuurlijk al het lekkers meeneem vanuit de winkel. Lizzy heeft een aantal jaren bij mij gewoond, maar heeft nu een heerlijk plekje gevonden waar ze alle aandacht van de wereld krijgt, en we gaan nog geregeld samen naar het bos om even lekker uit te waaien.
Wie weet tot ziens in de winkel!

Tessa
Ik woon samen met mijn vriend Andy in Apeldoorn. Wij hebben samen 3 huisdieren. Waaronder 3 katten genaamd Koe, Kees en Karbonkel (K3). Mijn katten zijn familie van elkaar. Kees en Karbonkel zijn broers en Koe is hun halfzus. Ze hebben dezelfde vader, maar niet dezelfde moeder. Wat ook heel toevallig is is dat al mijn dieren zijn geboren in het jaar 2009. Mijn kater Karbonkel heeft last van blaasgruis, waardoor ik hem apart voer moet geven zodat de kans dat hij opnieuw blaasgruis krijgt klein is. Ik zou hem dolgraag vers vlees willen voeren, maar dan wil ik al mijn katten er op hebben. Dit is helaas niet mogelijk, want Koe accepteert het verse vlees niet. Als ik het aan haar geef dan loopt ze keihard weer weg. 

Ik had nog nooit over een dierenspeciaalzaak in Beekbergen gehoord toen ik begon met mijn opleiding dierverzorging in Apeldoorn aan het Helicon. Ik ben de winkel leren kennen toen ik in mijn opleiding door had dat dierenspeciaalzaken mijn ding zijn. Ik ging daarom op zoek naar een dierenspeciaalzaak waar ik stage kon lopen. Het liefst zelfs een dierenspeciaalzaak waar nog niemand van mijn klas had stage gelopen. Door middel van het zoeken naar een stage plek kwam ik uit bij Via Natura. Een hele andere kant van de dierenspeciaalzaak die ik graag wilde leren kennen. Gelukkig mocht ik van Roos ook stage bij haar komen lopen. Naar mate de tijd vorderde begon ik het steeds leuker te vinden in deze tak van de branche. Roos was zo blij met mij dat ze me aanbod om er te blijven werken. Deze kans heb ik met beide handen aangenomen! Inmiddels heb ik mijn opleiding dierverzorging afgerond en mijn diploma behaald. Ik heb besloten een jaartje te gaan werken en rustig te kijken naar een vervolgopleiding.

Hilde
Mijn naam is Hilde en ik woon in Loenen op de Veluwe, samen met mijn grote poedel Elmo. Elmo is geboren in maart 2017, dus nog een jonge hond. Naast het maken van lange wandelingen, trainen Elmo en ik in verschillende disciplines en zijn we dol op hersenwerken en hondenpuzzels. Samenwerken en leuke dingen ondernemen met mijn hond vind ik fanastisch! Elmo gelukkig ook ;-) Daarnaast heb ik ontzettend brede interesses binnen de dieren. Of het nou over gedrag, training, voeding, verzorging of weer iets heel anders gaat: ik vind het al snel interessant. Vandaar dat de keuze voor mijn opleiding richting Dier en Gedrag al snel gemaakt was, een vierjarige studie die niet alleen op verzorging maar voornamelijk op gedrag en het ‘hoe en waarom’ daarvan in gaat. Na mijn studie heb ik ook nog een opleiding Kynologisch Instructeur gedaan. Samen met Linda geef ik les bij hondenschool Twogether. 

Sinds november 2015 werk ik met veel plezier bij Via Natura. Zelf leer ik ook nog iedere dag bij over onder andere voeding, gezondheid en huisdieren in het algemeen. Er is zoveel te lezen, te zien en te leren over onze geliefde huisdieren! Die kennis hoop ik in de winkel te kunnen delen en daar ook het belang van goede voeding, training, verzorging en kennis over te kunnen brengen, want ik ben er van overtuigd dat dat onderwerpen zijn waar vaak nog veel winst op te behalen valt. Als je goed voor je huisdier wil zorgen, denk ik dat je niet alleen maar moet kijken naar voeding, naar opvoeding, naar training of een ander specifiek punt. Het leuke is juist dat je vaak op alle vlakken winst kan behalen, waardoor je nóg beter voor je huisdier kan zorgen. Wil je daar meer over weten? Dan zie ik je graag bij Via Natura in Beekbergen! 

 

Dagmar
Sinds mei van 2019 mag ik mezelf tot het team van Via Natura rekenen! Ik ben hier met een omweg terechtgekomen.

 Toen ik zes was, wilde ik graag dierenarts worden omdat ik graag met dieren omging. Later kwam ik erachter dat er meerdere beroepen zijn om met hen in contact te 

komen. 
Afgestudeerd als paraveterinair dierenartsassistent, kende ik vier merken honden- en kattenvoeding. Allemaal brokvoer, soms wat blikjes. Ik wist welke soort ik in kon zetten bij honden en katten met diabetes, overgewicht, nierproblemen, gevoelige darmen... Overal is een brok voor. Veel later kwam ik erachter dat deze brokken soms wel voor de helft uit granen of zetmelen bestaan. Dat eten honden en katten van nature bijna niet. Logisch dat ze dat moeilijk verteren. Ik kwam tot het besef dat we zoveel problemen en kwalen bij onze viervoeters kunnen voorkomen door ze kwaliteitsvoer te geven.
 
Bij mij thuis is het een gezellige boel met mijn hond Gaia, en mijn twee ratjes Aron en Brynn. Voor Gaia koop ik hondenpuzzels waarin je brokjes achter klepjes kunt verstoppen, maar de twee knagers bleken daar ook wel raad mee te weten. Sindsdien doen ze samen met de hond. Gaia is gek op de knabbelmixen van Via Natura, en de ratten hebben een grote voorliefde voor de knaagdiersnoepjes die we verkopen. Daarnaast krijgen ze veel verse groenten uit de keuken. Kieskeurig zijn ze niet; alles gaat als koek naar binnen! 
 
Het is belangrijk de behoeften van je dieren te begrijpen en daarop in te spelen, maar het is niet altijd makkelijk om te zien wat ze nodig hebben. Ik hoop dat ons team daarin veel voor u kan betekenen. Graag tot ziens! 

 

Nieuwsbrief

Gratis onze nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan aan: Aanmelden

Navigatie