Over Via Natura

Via Natura, gespecialiseerd in hond en kat  - WINNAAR DSZ AWARD 2017

Natuurlijke voeding

Honden en katten zijn van nature vleeseters. Via Natura blijft zo dicht mogelijk bij de natuur. Wij bieden het grootste assortiment natuurlijke voeding met een hoog vleesgehalte. Zonder toevoegingen, dus geen onnatuurlijke conserveringsmiddelen, kleur- en smaakstoffen. Verkrijgbaar in de vormen rauw, blik en brok. Via Natura geeft jouw dier een natuurlijk voedingsadvies op maat. Ook bij bijzondere wensen zoals dieetvoeding. Het effect? Een glanzende vacht, verbeterde weerstand, toename van energie en een betere conditie.
Kortom, een gezond en fit dier.
 
Service en expertise
Wij hebben uitgebreide vakkennis van natuurlijke voeding en natuurlijke diergeneeswijzen.
Bovendien werkt Via Natura nauw samen met andere professionals. Denk bijvoorbeeld aan een hondengedragsspecialist, dierenarts en hondentrimmer. Daarom kun je bij ons altijd rekenen op een compleet advies. Speciaal voor jouw dier.
 
Uniek totaalassortiment
Via Natura heeft alles in huis voor de complete verzorging van hond en kat. Van mand tot voerbak tot speelgoed. Via Natura is ook een natuurlijke dierdrogist.
 
Contact
Dorpstraat 40, Beekbergen. Gratis parkeren
Tel. 055 – 843 0743
info@via-natura.nl 

Via Natura stelt zich voor in dit filmpje.

N.B.: het is wettelijk geregeld dat alleen een dierenarts (diergeneeskundige) een medische diagnose mag stellen (en een medische behandeling mag geven). Wij geven derhalve uitsluitend advies over hoe je de gezondheid van jouw huisdier kunt optimaliseren met natuurlijke middelen en op basis van natuurlijke geneeswijzen.


De openingstijden van onze winkel te Beekbergen (bij Apeldoorn) zijn:

Dag Openingstijden
Maandag 13.00 tot 17.30 uur
Dinsdag 08.30 tot 17.30 uur
Woensdag 08.30 tot 17.30 uur
Donderdag 08.30 tot 17.30 uur
Vrijdag 08.30 tot 20.00 uur
Zaterdag 08.30 tot 16.00 uur
Zondag Gesloten

Dorpstraat 40
7361 AV  Beekbergen 
055 - 843 0743
info@via-natura.nl
Makkelijk dichtbij en gratis parkeren

Facebook: Via Natura
Twitter: ViaNaturaRoos

KvK: 71968016
IBAN: NL38RABO0128509627
BTW: NL 825 725 252 B01


Van deze website mag niets gekopieerd worden zonder toestemming van Via Natura.In 2017 is Via Natura genomineerd voor de Apeldoorn Business Awards. 
Het Juryrapport van 12-10-2017:
VIA NATURA
Roos van Limbeek heeft een passie voor dieren en natuurlijke voeding en vanuit die passie is zij Via Natura gestart. In het begin werd zij niet echt serieus genomen met haar filosofie over natuurlijke voeding, maar inmiddels wordt zij door anderen gevraagd om mee te
denken over samenstellingen van dierenvoeding. Zij geeft advies op maat aan klanten in heel Nederland en doet geen concessies om de winst te vergroten, wat leidt tot een enorme klanttevredenheid. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij Via Natura.


Op de foto van links naar rechts: Roos, Linda, Hilde, Siebren, Tessa


 

Roos
Ik ben Roos en samen met partner Geert, mijn dochter Emmalynn en zoon Daniël woon ik in Lieren. Bij ons gezin horen Sam de labrador reu (geb 2004), Quinn de powderpuff (geb. 2011) en Karma de huis-tuin-keuken poes (geb 2017)

Als kind had ik al veel dieren om mij heen, toch koos ik voor een opleiding en werk tot doktersassistente. Mijn interesse in medische kennis en natuurgeneeskunde kregen een vervolg in diverse cursussen en opleidingen in de natuurgeneeskunde en homeopathie. De ommekeer naar dierenvoeding ontstond toen labrador Sam in ons leven kwam. Sam’s ziektebeeld gaf aanleiding tot het verdiepen in natuurlijke en gezonde voeding en met ongelofelijk resultaat! Graag wilde ik dit succes uitdragen en delen met anderen. Zo werd in 2006 Via Natura Natuurvoeders opgericht vanuit huis. Uitbreiding werd noodzakelijk en in 2012 werd de karakteristieke winkel in Beekbergen geopend. Met passie en enthousiasme run ik Via Natura. Gelukkig doe ik dat niet alleen, we hebben inmiddels een fantastisch team met medewerkers.

Mijn persoonlijke specialisme ligt vooral op het gebied van voedselallergieën en -intoleranties. Samen met de eigenaar op zoek gaan naar de juiste voedselcombinatie voor het specifieke dier. Dus echt maatwerk.

Linda
Ik ben Linda en woon samen met mijn man Jeroen in Apeldoorn. Ons huishouden bestaat verder uit twee honden: Diego en Dexter ''vader & zoon'' Australian Shepherds. Ook lopen er een wisselend aantal konijnen rond. Ik wist al vroeg dat ik ‘’later als ik groot ben’’ met dieren wilde werken. Dieren hebben altijd een belangrijk deel in mijn leven gespeeld. Dus na de Mavo ben ik naar een MBO-opleiding in Barneveld gegaan. Daar heb ik de 4-jarige opleiding Bedrijfsleider, Beheerder, Dierverzorging gevolgd. Een te gekke tijd, naast de gewone lessen Engels, wiskunde, enz. kregen we ook veel lessen op de naastgelegen praktijkschool. Dus elke week kregen we dierenles, we hadden het vak konijn, het vak hond en naast een boek vol informatie kregen we ook het desbetreffende dier voor onze neus. Super leuk en ook enorm leerzaam. Ik werkte al vanaf mijn 15e parttime in een dierenwinkel en wist meteen dat het ook leuk is om de baasjes van die dieren een goede voorlichting te geven over de voeding en verzorging van hun geliefde huisdier.

Tijdens mijn stages heb ik nog meer ervaring opgedaan, o.a. in een konijnenasiel die de keerzijde van de makkelijke verkoop van konijnen in een dierenwinkel liet zien. Dankzij deze stage, heb ik wel super veel geleerd van konijnen en is mijn liefde voor deze dieren nog meer aangewakkerd, ze zijn echt super slim. Toch kwam mijn interesse voor voeding steeds meer boven drijven, ook door ervaringen tijdens mijn werk, stages en lessen op school. Voeding is een zeer belangrijk onderdeel in een gezond dierenleven. Ik ben mij hier steeds meer in gaan verdiepen en heb heel wat verpakkingen van voeding binnenste buiten gekeerd, verder lezen dan de woorden die voorop een verpakking staan, het is veel belangrijker de tekst die achterop in de kleine lettertjes staat goed te lezen. Want de voedingsindustrie daar schort nogal wat aan in Nederland. Waarom voeren wij onze katten brokken waar maar 15% vlees in verwerkt zit, terwijl onze huistijger toch echt een carnivoor oftewel vleeseter is. Geen wonder dat hier op de lange- of korte termijn problemen van komen. Ook tijdens mijn opleiding tot gedragstherapeut, kwam voeding aan het licht. Wat als je, je toch al drukke hondje ook nog een voer geeft dat bol staat van de kleurstoffen? Het zal wellicht niet helpen.

Naast mijn werk, ben ik in mijn vrije tijd ook veel met honden bezig, natuurlijk onze eigen honden die lekker bezig gehouden moeten worden, maar ook geef ik les op de Apeldoornse Kynologen Club. Hier verzorg ik lessen in Agility en NADAC Hoopers. Agility, ook wel behendigheid genoemd, stroomt door mijn aderen. Ik beoefen samen met mijn honden deze sport en we lopen ook wedstrijden. Vooral het plezier samen staat voorop, toch is het winnen ook wel een kick! Heerlijk samen werken met je hond, wat is er nou leuker? Op de hondenschool zie ik helaas nog teveel mensen die trainen met vieze droge biscuit koekjes, er zullen zat honden zijn die hier ook hun kunstjes voor willen vertonen, maar het is toch wel gek dat de meeste honden altijd blij reageren op mijn jaszak?

Ik ben bij Roos terecht gekomen, omdat Diego op zijn brokken die hij van de fokker mee had gekregen, het gewoon niet goed deed. Slappe wisselende ontlasting, zeer hyper gedrag, doffe vacht met schilfers. Toen zijn we op KVV overgestapt, hier had ik mij al veel over ingelezen en wilde dit met mijn hond gaan proberen. Nou, wat een wereld van verschil. Diego is overwegend zwart en glimt ons tegemoet, heeft keer op keer mooie, droge, stevige ontlasting en is nog steeds hyper maar gaat niet meer over de rooie. Dankzij Roos ben ik mij nog meer gaan verdiepen in rauwe voeding en hoe wij onze dieren voeren. Tijdens mijn werkzaamheden in de dierenwinkel kwam ik regelmatig dieren tegen die het gewoon niet goed deden op brokvoeding, ga maar naar Roos, zei ik dan, ga verse voeding voeren. De meeste mensen kwamen mij daarna laten weten hoe blij ze waren met dit advies! Voor mij weer een bevestiging. Wat was ik blij dat ik uiteindelijk bij Roos mocht komen werken, eindelijk niet meer moeten verkopen wat de beste marge had, maar wat echt bij het dier en ook het baasje paste. Sinds ik bij Roos werk al vele succes verhalen, kennis en ervaringen aan mijn bestandje toe mogen voegen.
Ook mijn konijnen zitten op dit moment niet meer op standaard brokken, waarom geven we deze beesten koolhydraat rijke voeding en heeft daarom 85% van de huiskonijnen overgewicht? Hopelijk kunnen we het vakgebied van Via-Natura straks ook uit gaan breiden met een verantwoorde voeding- en snacklijn voor konijnen en knaagdieren. Ik hoop u eens in de winkel te mogen ontmoeten! 

Siebren
Ik ben Siebren en ik woon in Apeldoorn met mijn kat Knorretje en de kleine Mini Australian Shepherd Lizzy. Ik ben van huis uit altijd opgegroeid met katten, maar in 2016 is Lizzy via de winkel op mijn pad gekomen. In maart 2015 ben ik via mijn opleiding bij Via Natura terecht gekomen om een paar maanden stage te lopen. Dit was mijn afsluitende stage voor de opleiding Dier en Management van het Groenhorst Barneveld. Ik had het zo naar mijn zin tijdens de stage dat ik nog graag even wilde blijven en gelukkig was er ook nog een plekje beschikbaar rond de tijd van mijn afstuderen. Ik werk inmiddels met veel plezier alweer meer dan een jaar bij Via Natura en ik heb erg veel geleerd over de voeding van hond en kat. Sinds een jaar krijgen mijn dieren dan ook beiden KVV voorgeschoteld, dit was voor de hond een makkelijke stap, maar voordat ik de kat zover had om het verse vlees te accepteren was ik wel een paar maanden verder. Maar de aanhouder wint!

Elke dag ontmoeten we bij ons in de winkel klanten met een heleboel vragen over wat nou het allerbeste is voor hun dier. Ik haal er veel plezier uit om voor elk dier een voeding te vinden die het beste past bij zijn individuele wensen (en ook rekening houdt met die van het baasje). Tot ziens in de winkel!
Tessa
Ik woon samen met mijn vriend Andy in Apeldoorn. Wij hebben samen 5 huisdieren. Waaronder 3 katten genaamd Koe, Kees en Karbonkel (K3) en 2 slangen genaamd Nessie en Rooie. Mijn katten zijn familie van elkaar. Kees en Karbonkel zijn broers en Koe is hun halfzus. Ze hebben dezelfde vader, maar niet dezelfde moeder. Wat ook heel toevallig is is dat al mijn dieren zijn geboren in het jaar 2009. Mijn kater Karbonkel heeft last van blaasgruis, waardoor ik hem apart voer moet geven zodat de kans dat hij opnieuw blaasgruis krijgt klein is. Ik zou hem dolgraag vers vlees willen voeren, maar dan wil ik al mijn katten er op hebben. Dit is helaas niet mogelijk, want Koe accepteert het verse vlees niet. Als ik het aan haar geef dan loopt ze keihard weer weg. Verder krijgen mijn slangen de muizen en de eendagskuikens van Via Natura.

Ik had nog nooit over een dierenspeciaalzaak in Beekbergen gehoord toen ik begon met mijn opleiding dierverzorging in Apeldoorn aan het Helicon. Ik ben de winkel leren kennen toen ik in mijn opleiding door had dat dierenspeciaalzaken mijn ding zijn. Ik ging daarom op zoek naar een dierenspeciaalzaak waar ik stage kon lopen. Het liefst zelfs een dierenspeciaalzaak waar nog niemand van mijn klas had stage gelopen. Door middel van het zoeken naar een stage plek kwam ik uit bij Via Natura. Een hele andere kant van de dierenspeciaalzaak die ik graag wilde leren kennen. Gelukkig mocht ik van Roos ook stage bij haar komen lopen. Naar mate de tijd vorderde begon ik het steeds leuker te vinden in deze tak van de branche. Roos was zo blij met mij dat ze me aanbod om er te blijven werken. Deze kans heb ik met beide handen aangenomen! Inmiddels heb ik mijn opleiding dierverzorging afgerond en mijn diploma behaald. Ik heb besloten een jaartje te gaan werken en rustig te kijken naar een vervolgopleiding.

Hilde
Mijn naam is Hilde en ik woon in Loenen, samen met mijn grote poedel Elmo. Elmo is geboren in maart 2017, dus nog een jonge hond. Verder heb ik ontzettend brede interesses binnen de dieren. Of het nou over gedrag, training, voeding, verzorging of weer iets heel anders gaat: ik vind het al snel interessant. Vandaar was de keuze voor mijn opleiding richting Dier en Gedrag al snel gemaakt was, een vierjarige studie die niet alleen op verzorging maar voornamelijk op gedrag en het ‘hoe en waarom’ daarvan in gaat. Daar kwam ook geregeld aan bod dat enkel kijken naar gedrag en omgeving lang niet altijd voldoende was, ook gezondheid en voeding kunnen oorzaken zijn van allerlei verschillende problemen. Na mijn studie heb ik ook nog een opleiding Kynologisch Instructeur gedaan en ik geef momenteel les bij de Apeldoornse Kynologenclub in NADAC Hoopers.

Sinds november 2015 werk ik met veel plezier bij Via Natura. Zelf leer ik ook nog iedere dag bij over onder andere voeding, gezondheid en huisdieren in het algemeen. Die kennis hoop ik in de winkel te kunnen delen en daar ook het belang van goede voeding, training, verzorging en kennis over te kunnen brengen, want ik ben er van overtuigd dat dat onderwerpen zijn waar vaak nog veel winst op te behalen valt. 


Denise
Mijn naam is Denise en in november 2017 ben ik bij Via Natura terecht gekomen. Voorheen heb ik 6 jaar als dierverzorger van verschillende apensoorten gewerkt.
Van jongs af aan zijn dieren een belangrijk onderdeel van mijn leven. Niets moet, dieren wel. Een logische stap was het volgen van de opleiding Diermanagement in Barneveld met onder andere stages in een dierenasiel, dierenspeciaalzaak en een buitenlandstage. Ik haal veel voldoening uit het werken met en voor dieren. Momenteel volg ik de opleiding Apothekersassistent. Een pittige opleiding, maar leuk om je horizon te verbreden en het sluit aan bij mijn interesse in geneeskunde.

In mijn vrije tijd ben ik regelmatig bij mijn paard te vinden. We doen diverse dingen als training onder het zadel, grondwerk en eropuit gaan in het bos. Naast het paard heb ik 3 cavia's. Sinds mijn negende jaar heb ik al cavia's en daardoor veel ervaring opgedaan met hun verzorging, gezondheid en gedrag. Het zijn een van mijn favoriete dieren.
Mooi om te zien dat mensen kritisch zijn over de voeding en verzorging van hun dier. Bewustwording van de daadwerkelijke behoeften van een dier en respect voor de natuur vind ik belangrijke waarden. Als eigenaar wil je het beste voor je dier en hierbij heeft de natuur ons veel te bieden. 
Lees hier meer over persoonlijke ervaringen van onze klanten.

Nieuwsbrief

Gratis onze nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan aan: Aanmelden

Navigatie